Deoarece petrecem mai mult timp acasă, mulți dintre noi au gătit mai mult acasă. Având în vedere că posibilitatea limitată de a lua masa la restaurant, iar lucrul de acasă și școlarizarea Zoom fiind o normă, acum este ocazia perfectă pentru a vă reîntâlni cu bucătăria. Gătitul la domiciliu poate fi ușor și simplu, cu doar puțină planificare și organizare. Unul din blaturile noastre iesite din comun este 5751 Gala Black care ofera privitorilor un contrast excelent intre celelalte culori din bucatarie.
1) Începeți cu o suprafață curată
O suprafață curată va fi mult mai primitoare pentru pregătirea mesei și, bineînțeles, vă va asigura că mâncarea nu se contaminează. Dacă bucătăria ta este dotată cu blaturi de cuarț, atunci acest pas este ușor! Tot ce ai nevoie pentru a igieniza blaturile de cuarț este o cârpă umedă și un detergent delicat. Suprafața sa neporoasă înseamnă că este rezistentă la pete, așa că și curățarea de după este ușoară. Pe scurt, secretul blaturilor igienice este materialul unic al eroului -quartz-.
2) Rămâi la alimente integrale și verifică piața locală a fermierilor
De multe ori, locul de unde luăm cele mai nesănătoase ingrediente din mâncarea noastră este în alimentele ambalate și procesate. Aderând la alimente integrale vă veți asigura că nu există zahăr adăugat inutil, sodiu sau conservanți. Pentru cea mai bună selecție de alimente integrale, vizitați piața locală a fermierilor, unde alimentele vor fi automat mai proaspete și mai nutritive, deoarece nu au trebuit să călătorească atât de mult pentru a ajunge la dumneavoastră.
3) Organizează-ți bucătăria
Organizarea va face ca planificarea meselor să fie mai eficientă. Renunțați la ambalajele de plastic și depozitați produsele vrac în borcane de sticlă, prin care puteți vedea cu ușurință ingredientele din interior. În colțurile dulapurilor, un lazy Susan face ca depozitarea unor lucruri precum condimentele, ierburile și uleiul să fie ușor accesibile. Dulapurile pot beneficia de sertare extractabile, permițând accesul ușor la oale, tigăi și alte ustensile de gătit. Descoperiți cât de ușor salvează viața dulapurile și blaturile organizatoare de bucătărie!
4) Împrieteniți-vă cu grăsimea
Acest macronutrient crucial a fost adesea stigmatizat. Dar adevărul este că grăsimea este prietenul tău. Corpul tău are nevoie de grăsimi pentru a funcționa. Grăsimile sănătoase cresc absorbția vitaminelor A, D, E și K și oferă acizi grași esențiali buni pentru creier și inimă.
5) Nu vă zgârciți la arome
Nu numai că ierburile și condimentele dau savoare mesei tale, dar conțin și antioxidanți și compuși antiinflamatori care îți susțin organismul și ajută la prevenirea unor boli precum cancerul, bolile de inimă și diabetul. Poți să ții cont oricând de acest mic truc pentru mesele gătite acasă!
6) Planificați, planificați, planificați
Planificarea meselor este la modă în ultima vreme și pe bună dreptate. Știi că vei avea nevoie să mănânci, așa că planifică! Poate fi la fel de simplu ca un calendar cu ștergere uscată sau post-it-uri pe frigider. Nu te lăsa să încerci să îți dai seama ce să pregătești când ți-e foame! Iar dacă nu prea ai timp după serviciu, folosește weekend-urile pentru a pregăti mese ușoare pentru seara în timpul săptămânii și descoperă idei practice pentru cină.
7) Încearcă diferite metode de gătit
Modul în care este gătită mâncarea poate modifica enorm aroma, așa că fii creativă cu diferite metode! Privește dincolo de elementele de bază, cum ar fi doar gătitul la aburi sau scufundarea. Încercați să prăjiți legumele la foc mare sau să fierbeți carnea la foc mic și lent. Iar dacă aventura ta va fi sălbatică, te rugăm să înveți informații utile, cum ar fi cum să scapi de petele de ulei sau de vin, înainte de a găti.